Το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου, πραγµατοποιήθηκαν στην Κάρυστο δύο διαφορετικοί αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος Αλιείας. Tο βράδυ του Σαββάτου έγινε ο 4ος πανελλήνιος µε καλάµι και µηχανισµό από την ακτή, στη δυτική παραλία της Καρύστου και την Κυριακή το πρωί, ο 4ος πανελλήνιος µε φελλό από λιµενικές εγκαταστάσεις, στο λιµάνι της Καρύστου. ∆ιοργανωτής και στους δυο αυτούς αγώνες ήταν ο Ναυτικός Όµιλος Καρύστου.
4ος πανελλήνιος αγώνας από την ακτή
Στο νυκτερινό αγώνα συµµετείχαν 37 αθλητές και αθλήτριες, µέλη οκτώ συλλόγων από όλη την Ελλάδα.
Το µέτριο νοτιαδάκι είχε βγάλει αρκετά φύκια στην ακροθαλασσιά, όµως αυτό δεν εµπόδισε τους συµµετέχοντες να ξετυλίξουν τις ικανότητές τους και να προσπαθήσουν να βρουν ψάρια σε όλα τα βάθη.
Η αναζήτηση στα ρηχά φαίνεται ότι απέδωσε καλύτερα, αφού ο Αλέκος Σαπουνάκης της Ακαδηµίας Σαλαµίνας, έβγαλε 10 ψάρια (εκ των οποίων τα οκτώ σαργοί), µε βολές που δεν ξεπερνούσαν τα δέκα µέτρα, κατακτώντας την πρώτη ατοµική θέση στον αγώνα.
Η γυναικεία παρουσία ήταν έντονη και πολύ δυναµική, αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες µπορούν να ασχοληθούν και αθλητικά µε το ψάρεµα και µάλιστα να πρωταγωνιστήσουν. Αξιοσηµείωτο ότι, η Σοφία Σιάτρα του Τρίτωνα κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση και να ανέβει πανάξια στο βάθρο, ενώ η Μαργαρίτα Αρµάου του ΝΟΙΕΣ έπιασε το µεγαλύτερο ψάρι του αγώνα.
Οι πρωτοεµφανιζόµενοι νέοι αθλητές του Ν.Ο. Καρύστου ∆ηµήτρης και Θανάσης Κρίσιλιας, µπόρεσαν όχι µόνο να προσαρµοστούν στον αγώνα, αλλά να πάρουν και τη τρίτη θέση στο οµαδικό.
Οι απονοµές έγιναν το πρωί της Κυριακής, παρουσία του λιµενάρχη Καρύστου και των εκπροσώπων του ∆ήµου και του νοσοκοµείου Καρύστου.
4ος πανελλήνιος µε φελλό από λιµάνι
Στο πρωινό αγώνα µε φελλό στο λιµάνι της Καρύστου, είχαµε 20 συµµετοχές.
Εδώ τα ψάρια ήταν και περισσότερα από το νυκτερινό αγώνα, αλλά και πολύ µεγαλύτερα. Κέφαλοι και µουρµούρες οδήγησαν τον εξοπλισµό των συµµετεχόντων στα όρια, και έκαναν τους ψαράδες να δουλέψουν τα φρένα τους αρκετά, µέχρι να τα οδηγήσουν µε ασφάλεια στην απόχη. Τα άλλα ψάρια της βραδιάς ήταν κυρίως σπάροι, τσέρουλες, µπαλάδες και σάλπες. Τα λεπτά εργαλεία, τα µπικατίνι, η σωστή βυθοµέτρηση και οι βολές σε συγκεκριµένα σηµεία, ήταν οι λεπτοµέρειες που έκαναν και τη διαφορά κι έκριναν τις πρωτιές.
Ο Γιώργος Καραµανώλης του Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου Σάµου, ήταν για έναν ακόµη αγώνα µε φελλό ο µεγάλος πρωταγωνιστής. Στη δεύτερη θέση είχαµε το Μιχάλη Πιρπιλίδη της Ακαδηµίας και στην τρίτη τον Αλέκο Σαπουνάκη, επίσης της Ακαδηµίας.
Ο Ναυτικός Όµιλος Καρύστου µας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν µε επιτυχηµένους αγώνες και άρτιες διοργανώσεις. Έτσι, τα κατάφερε και αυτή τη φορά περίφηµα, και στους δυο αγώνες, µε µεγάλο πρωταγωνιστή και συντονιστή σε όλους τους τοµείς το γραµµατέα του οµίλου Κώστα ∆ρόσο, αλλά και τον ακούραστο έφορο αλιείας Γιώργο Λιζάρδο.