Εξοπλισµός για ψάρεμα με το Shimano ENGETSU
Επιλέγοντας ανάµεσα στα τρία διαθέσιµα µεγέθη 14, 21 και 28 gr του πλάνου, θα επιλέξουµε και το κατάλληλο καλάµι spinning. Έπειτα θα χρειαστεί να γεµίσουµε τη µποµπίνα του µηχανισµού µας µε µια µισινέζα 0,23-0,30 mm, fluorocarbon κατά προτίµηση. Τέλος, ο συνδυασµός της επιτυχίας έρχεται να «κλειδώσει» µε τη χρήση 10-15 εκ. shockleader (πετονιά πάχους 0,35-0,40 mm), το οποίο θα µας προφυλάξει από τα κοφτερά δόντια ενός µεγάλου θηράµατος και ένα πιθανό κόψιµο της µισινέζας µας.
Τεχνική ψαρέματος με το Shimano ENGETSU
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος που θα προσπαθήσουµε να δώσουµε «ζωή» στο τεχνητό µας, και έχει αποδείξει ότι µπορεί να «ξυπνάει» το ένστικτο του κυνηγού σε αρκετά ψάρια : αφού πραγµατοποιήσουµε τη βολή µας, µπορούµε ελεγχόµενα να αφήσουµε ανοικτό το pick-up του µηχανισµού µας, έτσι ώστε το πλάνο µας να κατέβει µερικά µέτρα βαθύτερα. Έπειτα, θα προσπαθήσουµε µε συνεχόµενες, απότοµες ανακτήσεις της πετονιάς, να δώσουµε στο πλάνο µας την εικόνα ενός τραυµατισµένου µικρόψαρου, ή ακόµα καλύτερα την εικόνα ενός µικρού καλαµαριού, µέσω των πλοκαµιών του. Παρόλα αυτά, αποτέλεσµα µπορεί να έχει και µια συνηθισµένη ανάκτηση του πλάνου µας, προσθέτοντας όµως αρκετά απότοµα τινάγµατα στο τεχνητό µας.
Μερικά ακόµα πρωινά και βραδινά ψαρέµατα, έφθαναν για να επαληθεύσουν την αποτελεσµατικότητα αυτού του νέου εργαλείου, που έχουν πλέον στην διάθεση τους όλοι οι ψαράδες στην χώρα. Μετά την επίθεση των ψαριών, αρκούσε ένα δυνατό κάρφωµα για να καταλήξουν µε ασφάλεια στην απόχη και από εκεί στα χέρια µας. Επόµενη πρόκληση για το engetsu, το …inchiku της στεριάς, είναι οι δοκιµές και τα ενδεχόµενα αποτελέσµατά του και σε άλλα είδη θηραµάτων!