Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σάκης Φύλλος

Feeder: Αρματωσιές για κάθε περίσταση

August 5, 2020

Feeder: Αρματωσιές για κάθε περίσταση

Αν µιλούσαµε για την τεχνική του casting, σίγουρα θα βλέπαµε µια τεράστια ποικιλία από αρµατωσιές. Από όπου µπορούµε να διαλέξουµε την πιο προσιτή µε βάση τη σύσταση του βυθού, τη χρήση «ελαφρών ή βαρύτερων» εργαλείων ή επικεντρώνοντας σε κάποιες συγκεκριµένες µε γνώµονα τα θηράµατα στα οποία αποσκοπούµε.

Ανάλογα όµως συµβαίνει και µε την τεχνική του feeder. Καθώς µπορούµε να ξεφύγουµε από την κλασσική αρµατωσιά µε συρόµενο µονάγκιστρο που χρησιµοποιούµε οι περισσότεροι (αν όχι όλοι). Μέσα, λοιπόν, από αυτές τις τέσσερις αρµατωσιές µπορούµε να έχουµε µια µικρή ευχέρεια επιλογής, µε κύριο στόχο τις επιτυχίες στις ψαριές µας. Φυσικά πιο ξεκούραστα ψαρέµατα, χωρίς πονοκεφάλους µε µπερδέµατα της αρµατωσιάς και σκαλώµατα.

1. Στην αρµατωσιά αυτή υπάρχει η δυνατότητα να χρησιµοποιήσουµε ακόµα και δυο διαφορετικά δολώµατα, ανακαλύπτοντας πιο εύκολα τις διατροφικές προτιµήσεις των ψαριών. Πρόκειται για µια συρόµενη αρµατωσιά, όπου αντί για ένα, υπάρχουν δυο παράµαλλα µε διαφορά µήκους 10 cm. Προτιµούµε ένα µαλαγρωτή περαστόστη µάνα, για την αποφυγή µπερδεµάτων κατά την ρίψη.

2. Και εδώ έχουµε να κάνουµε µε δυο παράµαλλα, µε τη διαφορά όµως ότι το ένα βρίσκεται πιο ψηλά, αποσκοπώντας σε ψάρια κινούµενα και τρεφόµενα σε πιο ψηλά σηµεία της υδάτινης στήλης και φυσικά καλύπτοντας περιπτώσεις που µπορεί η αρµατωσιά να έχει πέσει σε κάποια φύκια (υπάρχει η δυνατότητα να ψαρεύει το πάνω αγκίστρι).

3. Η αρµατωσιά αυτή απευθύνεται περισσότερο στη βαρύτερη έκδοση του feeder (method). Εφοδιασµένη µε µεγαλύτερα νούµερα πετονιάς, για µακρύτερες βολές. Έτσι, εξηγείται και η ύπαρξη του salvanodi και των χαντρών από καουτσούκ, για την αποφυγή δηλαδή του µπερδέµατος της αρµατωσιάς µε το παράµαλλο. Και παράλληλα την προστασία του κόµπου του στριφταριού από τις τάσεις που ασκεί ο βαρύς µαλαγρωτής πάνω του κατά τη ρίψη. Στην περίπτωση αυτή µπορούµε να δουλέψουµε και µολυβωµένους µαλαγρωτές κλειστών άκρων, επιτυγχάνοντας πιο µακρινά πετάγµατα.

4. Εδώ έχουµε να κάνουµε µε µια λιτή και συνάµα διακριτική αρµατωσιά. Που µας δίνει την δυνατότητα να χρησιµοποιήσουµε πολύ µικρά νούµερα πετονιάς. Η κατασκευή της είναι αρκετά εύκολη. Δηµιουργούµε ένα διπλάρωµα στην µάνα, περνάµε το µαλαγρωτή στο διπλαρωµένο κοµµάτι και στη συνέχεια κάνουµε ένα κόµπο στο τέλος του διπλαρώµατος. Δηµιουργώντας µια θηλιά από όπου θα γίνει και η σύνδεση µε το παράµαλλο.

Tags
Αρματωσιές για Feeder Match Fishing Ψάρεμα από ακτή Feeder
Comodo SSL