Το inchiku είναι όπως γνωρίζουµε µια τεχνική που δίνει αξιόλογα αποτελέσµατα, αρκεί φυσικά να ψαρευτεί σωστά. Η ακινητοποίηση του σκάφους πάνω από έναν τόπο µε φαγκριά, σκαθάρια και συναγρίδες, δε σηµαίνει ότι θα µας δώσει πάντα τα ψάρια αυτά, αφού όταν το τεχνητό µας φτάσει στο βυθό, µπορεί να βρίσκεται αρκετή απόσταση µακριά τους.
Το µεγάλο βάθος, τα ρέµατα και ο αέρας, είναι παράγοντες που πρέπει να λαµβάνονται σοβαρά υπόψη και να υπολογίζονται σωστά, σε κάθε µας εξόρµηση. Αν ο επιλεγµένος τόπος εκτείνεται σε µεγάλη περιοχή και τα ψάρια κυκλοφορούν παντού, τα πράγµατα απλοποιούνται.
Όπου και να πέσει το τεχνητό µας, υπάρχει πιθανότητα να πιάσει ψάρι. Το πρόβληµα δηµιουργείται όταν ο τόπος είναι µικρός, όπως για παράδειγµα ένα σήκωµα στη «µέση του πουθενά», ένα ναυάγιο, µια µεγάλη πέτρα. Επειδή τα ψάρια βρίσκονται τις περισσότερες φορές πάνω στο συγκεκριµένο σηµείο και µάλιστα σε θέση να κοιτούν στο ρέµα (δηλαδή να κινούνται κόντρα σε αυτό), αν θέλουµε να έχουµε αποτελέσµατα, πρέπει το τεχνητό µας να πέσει µπροστά τους.
Για να το καταφέρουµε αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσουµε το εξής πλάνο (δες και σκίτσο). Έχοντας σηµαδέψει τον τόπο στο GPS και διαπιστώσει ποια είναι η φορά του ρέµατος, σταµατάµε αρκετά µέτρα µπροστά από τον τόπο, σε τέτοιο σηµείο όπου το ρέµα να µας οδηγήσει στην «καρδιά» του στόχου. Ρίχνουµε το τεχνητό µας στο νερό, και αφού πατώσει ξεκινάµε τις γνωστές µας κινήσεις. Όταν ανέβει καµιά εικοσαριά µέτρα, το ξανακατεβάζουµε και αρχίζουµε και πάλι να το κινούµε.
Μόλις διαπιστώσουµε ότι ξεπεράσαµε τα όρια της «ωφέλιµης περιοχής», τότε ή θα επιχειρήσουµε µια εκ νέου προσέγγισή της από την αρχή, ή θα µετακινηθούµε σε κοντινό τόπο. Για να δούµε τώρα πως θα προσεγγίσουµε ένα µικρό τόπο, όταν δεν επικρατεί ρεύµα και υπάρχει αέρας ο οποίος παρασέρνει το σκάφος µας.
Εφόσον η µηχανή µας διαθέτει trolling valve, µε τη βοήθειά του και έχοντας το λεβιέ σε θέση µπρος, ακινητοποιούµαστε πάνω από τον τόπο. Αν δε διαθέτουµε trolling valve, τότε µε τη µηχανή µας µπρος και κράττει εναλλάξ προσπαθούµε να ακινητοποιηθούµε, ενώ αν αυτό είναι δύσκολο ή ανέφικτο, αναγκαστικά ακολουθούµε την ίδια τακτική µε την ύπαρξη ρέµατος. Τέλος, τα πράγµατα δυσκολεύουν σηµαντικά µε την παρουσία ρεύµατος και αέρα ταυτόχρονα.
Αν έχουν και τα δυο την ίδια φορά, που είναι και το πιο συνηθισµένο, τότε η τακτική µας παραµένει ίδια. Στην περίπτωση όµως που ρέµα και αέρας έχουν αντίθετες κατευθύνσεις, τότε θα πρέπει να υπολογίσουµε πιο υπερισχύει (αρκετά δύσκολο) και να πράξουµε αυτό που προστάζουν οι υπάρχουσες καταστάσεις, ή να µετακοµίσουµε σε άλλον τόπο µε πιο ήπιες συνθήκες.