Σε προηγούµενο άρθρο αναφερθήκαµε στο τι είναι slow pitch jigging, στις κινήσεις της τεχνικής και τις απαιτήσεις που έχουµε από το καλάµι µας. Ακολουθεί µια περίληψη για όσους δεν ...
Σε περασµένα άρθρα µου, είχα αναφερθεί στον τρόπου που ψαρεύουµε µε slow µερικά είδη ψαριών. Σε αυτό το άρθρο, «θα µπούµε µέσα» στην τεχνική, σε λεπτοµέρειες που δεν διαφέρουν ...
Ίσως η πιο παρεξηγηµένη τεχνική ψαρέµατος, παρότι έχει αποδειχθεί ότι είναι από τις πλέον αποδοτικές. Έτσι, µπορούµε να δούµε ψαράδες που θα δουλέψουν σιλικόνη σε κάθε ψάρεµα και άλλους, ...
Σφυρίδα, το ψάρι που έχει τις πιο πολλές χάρες! Οµορφιά, µε µάτια που θυµίζουν σµαράγδι, ασύγκριτη γεύση, που είναι η χαρά του σεφ και αποτελεί την πρώτη του επιλογή ...
Είναι βέβαιο, πως η φθινοπωρινή σεζόν θεωρείται για πολλούς ερασιτέχνες αλιείς ως η καλύτερη εποχή για ψάρεµα. Καθώς αποµακρυνόµαστε από τα µελτέµια του Αυγούστου, όλο και περισσότερα είδη ψαριών ...
Καλοκαίρι, η εποχή που όλοι θα βρεθούμε στη θάλασσα! Όλους όσους διαθέτουν μια βαρκούλα ή ένα σκάφος, η θάλασσα θα τους τραβήξει κοντά της. Το καλοκαίρι είναι η πλέον ...
Ροφοί, στήρες, πίγκες, σφυρίδες, βλάχοι: τα «µαύρα» τρόπαια των ελληνικών θαλασσών. Ψάρια µε τροµερή φήµη για τα θηριώδη µεγέθη που µπορούν να φτάσουν, καθώς και για το πώς µπορούν ...
Μέχρι τη δεκαετία του ’80, ο ψαράς είχε μια ξύλινη ψαρόβαρκα και με το κουπί η με μια πετρελαιομηχανή λίγων ίππων, έκανε το ψάρεμά του, κυρίως καθετή, παραγάδι και ...
Ο Norihiro Sato είναι αυτός που εξέλιξε την τεχνική του jigging. Χάρη σ’ αυτόν φτάσαµε στο σηµερινό Slow Pitch Jigging. Αλλά ο Totos Sensei είναι ο άνθρωπος που εξήγησε ...