Ψαρόσουπα
Ψαρόσουπα
Αν και πολλά είναι τα ψάρια που µπορούν να µας προσφέρουν την απόλαυση µιας νόστιµης ψαρόσουπας, η στήρα µπορώ να πω ότι δίνει το καλύτερο αποτέλεσµα, γιατί έχει σάρκα λευκή, ζουµερή και πολύ γευστική. Μια κλασσική συνταγή για να φτιάξουµε µια υπέροχη, θρεπτική ψαρόσουπα είναι η εξής:
Υλικά
• Περίπου 2 κιλά στήρα (κατά προτίµηση, ειδάλλως µπορείτε να χρησιµοποιήσετε οποιοδήποτε βραστόψαρο
• 4-5 καρότα
• 4-5 πατάτες κανονικές
• 1 µέτρια ντοµάτα
• 1 κρεµµύδι
• Μισό µατσάκι σέλινο
• 2 Λεµόνια
• ½ φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
• Αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση
• Βράζουµε τα λαχανικά µας σε αλατισµένο νερό.
• Όταν γίνουν, τα βγάζουµε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούµε σε µια πιατέλα
• Ρίχνουµε το ψάρι στην κατσαρόλα, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουµε
• Χτυπάµε το λάδι µε το λεµόνι και τα προσθέτουµε στην κατσαρόλα µε το ψάρι µας
• Σιγοβράζουµε για 20-25 λεπτά, ανάλογα µε το µέγεθος του ψαριού
• Βγάζουµε το ψάρι και σουρώνουµε το ζουµί, για να µη µείνει µέσα κάποιο κοκαλάκι
• Πολτοποιούµε µερικά από τα λαχανικά µαζί µε λίγο ζουµί της σούπας, και το ρίχνουµε στην κατσαρόλα
• Ανακατεύουµε και το αφήνουµε να πάρει µία βράση.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!